skip to Main Content

Chaos of Stilte? De keuze van perspectief

In deze tijden van chaos en stilte word je geforceerd om terug te keren naar je (hogere) Zelf. De tijd van vragen, nudgen (vanuit het universum en moeder aarde), hints geven etc., is voorbij… Nu MOET je wel. Terug naar huis, letterlijk en figuurlijk. Je huis als in, de fysieke manifestatie van de 4 muren wat we ‘thuis’ noemen. En je huis als in die ruimte van binnen, je innerlijke huis. Wat gebeurt er binnen in jou?

Er zijn 2 perspectieven waarmee je naar de huidige situatie kunt kijken. De ene is gebaseerd op zogenoemde feiten, cijfers, wetenschap. De ander ontstaat vanuit een hoger bewustzijn, waarbij we het geheel kunnen zien: het deel wat dit deel onderdeel maakt van het geheel. You follow?

See… vanuit ons kleine mensen-perspectief is het geheel makkelijk, te makkelijk, om enkel te kijken naar wat bijvoorbeeld de media je voedt. In essentie komt dat neer op angst. Hoewel ik geloof dat de intentie van de media is om mensen op de hoogte te houden, kan het indirect bij veel mensen zorgen voor angst. Wanneer je enkel dit deel ziet en toelaat, kun je ook niet verder zien dan dat. It’s really that simple.

Maar wat gebeurt er wanneer je een stap terugneemt en probeert te kijken naar het geheel? Wat gebeurt er wanneer jij BEWUST kiest voor wat je binnen laat en wat niet? Dan ontstaat er ruimte voor een ander perspectief en nieuwe inzichten. Want eerlijk, hoe gaan wij nu om met onszelf? Met elkaar? Met de wereld? Als je een moment neemt om daar objectief naar te kijken, dan worden we in heel veel gevallen geconfronteerd met een lelijke waarheid. 

We lopen continu te rennen, steeds maar harder, steeds maar meer. Steeds meer vragen van onszelf en van de aarde. En nu heeft een deel van de bevolking de tijd en ruimte gekregen om terug te keren naar huis, naar je Zelf, je innerlijk thuis. Wat doe jij met die tijd?

Ben je nog steeds aan het rennen? Misschien niet fysiek door van hot naar her te gaan, maar wel in je mind, in je lijf, in je ziel. Want oh wee als we voor een keer eens even niet iets zouden doen… voor een keer gewoon even zijn, in stilte, in rust. Een keer diep ademhalen, in en uit, terug naar je centrum, en voelen… wat heeft het je te vertellen? Welke onderwerpen in je leven mogen worden benaderd vanuit een nieuw perspectief? 

Dat is de vraag die wij als wereld voorgeschoteld hebben gekregen, met betrekking tot de manier waarop we omgaan met de aarde. En dat is de vraag die jij persoonlijk tot je mag nemen met betrekking tot je Zelf. Want… wereld = ‘ik’ in meervoud.

Enkel als je de tijd en ruimte creëert om 1) de vragen te stellen en 2) de antwoorden te ontvangen, kan een tijd van stilte en bezinning, want ook dát is wat de corona-crisis is, een waardevolle tijd betekenen. De tijd en ruimte hebben we gekregen. Het stellen van de vraag is aan jou.

In liefde,

Sanam

Bewuste Badass-babe & Psycholoog in spé

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings
Back To Top