skip to Main Content

Omgaan met Covid-19 – Coco Chiara

Ik ben Coco Chiara, 25 jaar, schrijver en trainer/coach. Het is mijn missie om meer positieve vibes te creëren in de wereld en daarom deel ik op mijn Instagram, Facebookgroep en blog over intentional living, self-development en werken met de Law of Attraction. Daar geef ik ook trainingen en coaching in. 

Hoe kan werken met de Law of Attraction me nu helpen?
Het is voor iedereen een bizarre tijd, deze coronacrisis. Het brengt veel gekke energie met zich mee en die kan je overal voelen. Mensen zijn bang, onrustig en in de war. Hoe ziet onze toekomst eruit? Wat moet ik heel de dag doen? Blijven ik en mijn familie gezond? Wat gaat er gebeuren? Energie is heel aanstekelijk en we pikken dit dus ook van elkaar op. 

In deze tijden van onzekerheid is het vooral belangrijker dat je dichtbij je eigen energie blijft. De energie die in jezelf zit is namelijk altijd rustig en kalm. Werken met de Law of Attraction (LOA) is werken met energie. ‘Het Universum’ is simpelweg een ander woord voor het enorme energieveld waar we met z’n allen in leven. Alles op de wereld bestaat namelijk uit energie (atomen): jij, ik, de buurvrouw en ook de stoeptegel. Die energie reageert op elkaar. Doe jij A, dan volgt een kettingreactie en gebeurt ergens anders B. 
Dat is even heel kort hoe de LOA werkt. 

(Wil je leren hoe de LOA werkt? Meld je dan aan voor mijn gratis Facebookgroep)

Hoe je dat nu kunt gebruiken? Door je ten eerste te beseffen dat jij een onderdeel bent van het grote energieveld. Wat er nu in de wereld gebeurt is energiewerk op een collectief, groot niveau. Jij kan hier niet veel aan doen. Het is een universele les. We mogen als mensheid vertragen, langzamer gaan, meer rust nemen. Hiertoe worden we nu ‘gedwongen’ door moeder natuur, door verplicht binnen te moeten blijven en afstand te nemen in ons en van ons dagelijkse leven. 

Hoe blijf ik in een kalme, positieve energie nu?
Met al die gekke energieën om je heen is het lastig om daar niet in mee te gaan. De media helpt daar ook niet echt aan mee door continu over Corona en de wereldwijde crisis te praten. 

Op mijn blog schreef ik een artikel met daarin 8 tips om rustig te blijven tijdens deze bizarre situatie. Klik hier om de blog te lezen.

Het is vooral belangrijk om de situatie te accepteren, je niet sociaal maar enkel fysiek af te zonderen (ik vind ‘social distancing’ dan ook een verkeerde woordkeuze), en lekker rustig aan te doen en te vertragen – zoals het Universum van ons allemaal vraagt nu.

Hoe ga ik om met vrienden/vriendinnen die zich niet of minder aan de maatregelen houden?
Ieder mens heeft een intern navigatiesysteem dat perfect weet te zeggen of iets het juiste is of niet: Je gevoel. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet. Voelt iets wel goed? Doe het dan wel. 

Wanneer iemand wilt afspreken en het voelt niet goed, zeg dat dan eerlijk. Je mag je behoeften en grenzen hebben en aangeven. Kan iemand dat niet begrijpen of wil iemand die niet respecteren, dan is het de vraag of je wel vrienden met die persoon wilt zijn. Dat is hoe ik daar over denk. 

Overigens is het niet jouw verantwoordelijkheid hoe anderen zich gedragen. Ja, je kunt uiten dat het je zeer doet om te zien dat ze de maatregelen niet in acht nemen, omdat je niet wilt dat ze besmet raken of dat het negatieve gevolgen voor hen of hun naasten heeft. Misschien dat dat ze doet nadenken, maar uiteindelijk kun jij niet bepalen wat zij daarmee doen. Respecteer ook hun behoeften, grenzen en gedragingen.

Dagelijks zijn er veel posts op Instagram en Facebook, iedereen is zo productief bezig waardoor ik mij schuldig voel. Wat kan ik hier aan doen?
Eerlijk? Ik denk niet dat dit echt anders is nu er crisis is. Misschien valt het meer op omdat je meer tijd hebt om op social media te kijken. Misschien valt het meer op omdat (bijna) alles over corona gaat en je daardoor alerter bent in wat je leest. 

Oplossing? Heel simpel: ben productiever of kijk minder op social media. Of een combinatie van beide. Zo simpel kan het zijn.

Nee, je hoeft niet ineens productief te zijn. Zoals ik al zei: doe lekker rustig aan, zoals de les ook is. Als dit echt iets is wat je dwarszit, vergelijk je jezelf misschien te veel met anderen. Iedereen doorloopt zijn of haar eigen proces. Gun jezelf dat proces en focus je op jouw eigen ontwikkeling. 

Hoe benader ik mensen op straat/in de supermarkt die zich niet aan de regels houden maar wel te dichtbij mij komen?
Dat vind ik een goede vraag. Vooral omdat ik me er zelf niet zo druk om maak. Het is mijn verantwoordelijkheid hoe veel afstand ik van iedereen neem en ik doe mijn best. Als iemand anders (bewust of onbewust) ‘te dichtbij’ mij komt dan kan ik daar vrij weinig aan doen. Ik kan het wel zeggen, maar ik kan ook zelf een stap opzij doen. Ik kies dan liever voor het laatste. 

Maar zoals ik al aangeef, zit ik er niet zo mee. Ik doe mijn best en vertrouw erop dat alles loopt zoals het moet lopen. Ik maak me niet druk om wat er (met mij persoonlijk) gebeurt. Ik vertrouw en leg zo ook niet zo veel druk op mezelf. Je hoeft ook hierin niet perfect te zijn. Doe gewoon je best. 

Hoe gaat het met jou?
Ja, naar omstandigheden hartstikke goed. Zit tijdelijk bij mijn ouders in Brabant, want daar heb ik iets meer ruimte om thuis te werken én is de energie rustiger dan in de stad.

Hoe ervaar je deze periode? Wat gaat er om in je hoofd?
Op mijn blog houd ik iedere week een online journal bij, waarin ik mijn week beschrijf in één woord. Daar lees je precies wat er op dit moment allemaal in mijn hoofd en leven gebeurd. Ik heb het ook over Corona. Ik nam twee weken geleden een Spoken Word video op (staat in de highlights op mijn IG account) waarin ik het ook heb over de huidige situatie en wat ik zie gebeuren.

Even kort gezegd: er gebeurt veel, in mij en om me heen. Maar het ‘gewone’ leven gaat voor mij ook door. Mijn eigen proces dus. Ik houd mezelf sane door mijn ritme vast te houden en mijn dagelijkse routine te blijven doen. Ik schreef ook een blogpost over hoe een routine je helpt in dit soort onzekere tijden.

Hoe ziet een normale Quarantaine dag bij jou eruit?
Ha, leuke vraag. Nou ja, eigenlijk heel simpel. Ik sta vroeg op (rond 6 uur), doe mijn ochtendroutine, ga aan het werk, doe een workout, lunch, wandel lekker lang, doe nog wat werk, ga koken en avondeten en ’s avonds lees of puzzel ik en ga ik op tijd naar bed. Mijn werk is vooral online en gaat dus gewoon door en zoals ik bij de vorige vraag al zei houd ik vast aan mijn routine om te zorgen dat ik goed in een ritme blijf en voor mezelf blijf zorgen.

Ik heb genoeg te doen tijdens deze Quarantaine.. Een aantal projecten die ik nog op wilde pakken, zoals het herstarten van mijn blog en oude blogposts vernieuwen en het uitwerken van mijn oude dagboeken. Maar in deze blog heb ik nog 50 andere ideeën om te doen als je het zelf niet weet 😉

Als je je Quarantaine en tijd nuttig wilt besteden, meld je dan aan voor mijn gratis Facebookgroep en leer meer over de Law of Attraction! Of volg mijn blog en Instagram voor meer inspiratie over self-development en intentional living. Je mag me ook altijd een DM sturen met vragen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings
Back To Top