skip to Main Content

3 manieren om in contact te komen met je intuïtie

Dit artikel is geschreven door Joëlle

Als je ons volgt dan is de kans groot dat je je bezighoudt met het creëren van een leven in alignment met je Ware Ik. Een leven waarin je de dingen doet die jou happy maken (niet je omgeving), hierbij is het volgen van je intuïtie niet weg te denken. Maar wat is je intuïtie nou precies? En hoe kun je hier dan naar leren luisteren? In dit artikel geven we je direct 3 manieren om hiermee in contact te komen.

Wat is het nou eigenlijk wat je wilt in je leven? Welke richting wil je opgaan? Er zijn zoveel paden maar wat moet je kiezen? Als je deze vraag wel eens hebt gesteld dan heb je vast wel eens gehoord… ‘Luister naar je onderbuikgevoel’ of ‘luister naar je intuïtie en je wéét wat juist is’. 

‘JA, hallo… als ik het al zou weten dan had ik nu geen dilemma’ zul je vast denken. 

Linker vs. rechterhersenhelft

We kennen allemaal wel het verschil tussen gevoel en verstand. Zo kun je bijvoorbeeld heel analytisch denken én kun je dingen verbeelden. Wist je dat je dit ook echt vanuit verschillende hersenhelften doet? Iedereen heeft dus een rationele en gevoelsmatige kant. Een uitspraak als ‘ik ben nou eenmaal geen gevoelsmens’ is dus eigenlijk bullshit. 

Wel komt het vaak voor dat het analytische brein beter is ontwikkeld. Hoe komt dit? Dit is ons voornamelijk aangeleerd. Denk maar aan school. Hier wordt ons analytische brein ontwikkeld. We leren goed na te denken en weloverwogen beslissingen te maken. Analytisch denken wordt dus heel erg aangemoedigd. Rijtjes met voor- en nadelen opschrijven is vaak nog steeds meer geaccepteerd dan even mediteren om te voelen wat jouw intuïtie je hierover vertelt. 

Zonde! Want vanuit je intuïtie weet je vaak precies wat goed voor je is. Wil jij meer vanuit je intuïtie leven? Skip die rijtjes met voor- en nadelen en maak een connectie met jouw onderbuikgevoel. 

Hoe maak je contact met je intuïtie?

Hoe doe je dat dan? Dat contact met je intuïtie maken? Laten we onze hersenhelften eens naast elkaar zetten.

Zoals je ziet staat naast je gevoel en intuïtie ook je verbeelding en creativiteit in het rechterrijtje. Als je je iets verbeeldt of als jij creatief bezig bent dan maak je dus automatisch een connectie met je rechterhersenhelft! Hoe tof is dat? 

Je kunt jezelf dus trainen om je rechterhersenhelft meer te gebruiken! Dit doe je door deze 3 manieren:

1. Visualiseren

Visualiseren is verbeelden! Ben jij een dagdromer? Dan is jouw rechterhersenhelft waarschijnlijk goed ontwikkeld. Verbeelden doe je namelijk met je intuïtieve brein. Dat maakt visualiseren over de toekomst ook zo krachtig. Dus probeer vanaf nu, naast dat je je doelen opschrijft, ook eens je doelen te visualiseren. 

Hoe je dat doet? Sluit je ogen en stel je voor dat je je doel al hebt bereikt 🡪 Waar ben je? Wat zie je om je heen? Wat is er veranderd in je leven?   

2. Mediteren

Als je kijkt naar het rijtje van je rechterhersenhelft, zie je dat deze hersenhelft onbewust  is. Omdat ons analytische brein zo goed is ontwikkeld kan het soms wat tijd kosten om je bewust te worden van dat onderbuikgevoel. Mediteren is daarom een hele goede tool om de ruimte te geven aan jouw intuïtie. Zo voorkom je dat je rationele brein de overhand heeft. 

3. Creëren

Ook creëren doe je vanuit jouw rechterhersenhelft. Werken met creatieve materialen zoals potloden, verf en pastel is dus dé manier om een connectie te maken met jouw intuïtie. Kunst geeft je een directe toegang tot jouw gevoelskant. Hierdoor kan kunst je dus ook zo raken! 

Hoe connected ben jij met je intuïtie? Durf jij al naar je intuïtie te luisteren of hang je vaak nog meer in je linkerhersenhelft? 


Meer over Joëlle: https://www.joelleartretreat.com/overmij

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top