skip to Main Content

Volle Maan in Ram – 1 oktober

Een volle maan, het hoogtepunt om niet te missen! De volle maan komt eenmaal per maand ons stervelingen helpen om eindelijk onze shit achter ons te laten. Na haar reis waarbij de steeds meer energie kreeg en toenam in licht, is dit het moment om te shinen én te reflecteren over de afgelopen periode. Wat ging goed, maar vooral; wat kan je beter niet nog een keer doen?

Een moment van bezinning maar vooral van groei. Want de volle maan laat zeker niet alleen maar de leuke dingen naar voren komen. Zeker omdat niet alleen het maanlicht toeneemt, maar ook de emotionele onrust die we ervaren als de maan op haar hoogtepunt staat.

Gebruik deze emotionele onrust om te leren wat er diep van binnen speelt, wordt comfortabel met het oncomfortabele gevoel en OWN it. Want we kunnen die shitty feelings wel onder stoelen of banken schuiven, maar die stapel wordt alleen maar groter en overheersender. Pak dus die stofzuiger, schuif die bank opzij en maak werk om die innerlijke shit aan te pakken. En aangezien elke volle maan in een bepaald sterrenbeeld staat, heeft ook elke volle maan een thema waar je extra aandacht aan kan besteden.

Volle maan in Ram

Deze volle maan staat in Ram, het eerste sterrenbeeld en zeker niet de minste. Ram is een van de dominantere sterrenbeelden en durft zijn eigen pad te kiezen, ongeacht of er mensen zijn die het niet aan staat. Dit vurige zelfvertrouwen is erg fijn, maar kan ook als egoïstisch beschouwd worden door anderen. Tegenover de volle maan in Ram staat de zon in Weegschaal, maar dan ook echt letterlijk lijnrecht tegenover. Want waar dominante, vurige ram altijd zijn eigen plan trekt zal zachte Weegschaal zich laten Leiden door de mening van anderen en deze in overweging nemen. En waar Ram de beslissingen roekeloos en vol passie neemt, blijft weegschaal wikken en wegen.

Zoals je al leest is er dus nooit een goede of slechte kant, maar een flinke portie grijs gebied waar we de keuzes moeten maken en afwegen. Ben jij meer een Weegschaal type die vooral eerst aan een ander denkt, ga dan vooral de komende tijd extra aandacht besteden aan de kwaliteiten van Ram. Kom voor jezelf op, heb een flinke portie schijt en overtreedt die regels en normen en waarden als dat goed voelt. Ben jij vooral die vurige Ram die eigenwijs zijn eigen plan trekt, omarm dan vooral meer de Weegschaal kant door bewust te worden van de effecten van jouw acties op anderen. Praat erover hoe zij het ervaren en bekijk eens hoe jij een pad gezamenlijk in kan slaan, in plaats van alleen….

Dit artikel is geschreven door Maannomade

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top