skip to Main Content

De genezende krachten van kristallen, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

De genezende krachten van kristallen, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Duizenden jaren lang werd er gebruikt gemaakt kristalgenezing. Het was toendertijd een onderdeel van de reguliere geneeskunde tot de 17e eeuw. De tijdperk van Verlichting begon en omdat ze deze geneeswijze niet rationeel konden verklaren werd het bijna niet meer gebruikt. Nu hebben we ze aan de muur, op kastjes, in de woonkamer of dragen het als hanger, ook worden ze tegenwoordig gebruikt als decoratie of gegeven het als kado. Volgens legendes gebruikte Atlantis kristallen om machines van kracht te voorzien. Wist je dat kristallen helende energieën en vibraties bevatten, daarom werden ze eeuwen lang gebruikt! Dit zijn de genezende krachten van kristallen, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Hoe werkt die genezing precies?

Kristallen geven een elektromagnetische trilling af. Deze trillingen kunnen gebruikt worden om te genezen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de kernen van menselijke lichaamscellen lichtimpulsen afgeven die gebruikt wordt als ‘communicatie’ tussen cellen, weefsels en organen. Deze lichtimpulsen worden beïnvloed door de elektromagnetische trilling die kristallen afgeven. Wanneer een kristal in contact komt met het menselijk lichaam gebeurd er het volgende: 

  • Het beïnvloedt de energiestroom door de meridianen
  • Activeert de chakra’s
  • Stimuleert zenuwimpulsen
  • Activeert hormoonklieren

Kristalgenezing kan alleen plaatsvinden als de juiste kristallen worden gebruikt. Alle kristallen hebben hun eigen frequentie, vibratie of energiestructuur. Dit noemen we ‘resonantie’. Het punt waar het lichaam in contact komt met het kristal genereert een soort van echo. Deze echo zorgt ervoor dat beschadigde cellen weer trillen op de juiste frequentie. Niet alleen het fysieke lichaam wordt hierdoor genezen maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het genezende effect van een kristal wordt veroorzaakt door de constantheid en regelmaat van zijn energie, frequentie of vibratie.

Kristallen genezen niet alleen maar brengen ook balans. Door de Westerse samenleving zijn de meeste uit balans, door haast en stress. De kristallen zorgen voor een betere stroming van energie en heft blokkades op. Als je de kracht van kristallen wilt ervaren draag er dan een in je broekzak of leg er een naast je bed.

Bekende kristallen met genezende krachten

Er zijn veel verschillende soorten stenen met verschillende krachten. Hieronder vindt je een lijst met 4 bekende kristallen en hun genezende gaven.

Amethist: 

De meest bekendste steen is wel de Amethist. Hij werkt kalmerend op de zenuwen en het hart. Ook verbetert hij het concentratievermogen. Leg hem onder je kussen voor een rustige slaap. Deze steen is ideaal om mee te mediteren en staat ook voor het vergroten van je spirituele vermogens. 

Bergkristal:
De bergkristal heeft een rustgevende, reinigende en helende werking op de aderen en bloedvaten. Hij geeft geheel rust aan het zenuwstelsel. Verder is de steen te gebruiken bij hoofdpijn, pijn in de ledematen, rugpijn en menstruatiepijn.

Rozenkwarts:

De steen van liefde. Deze steen heeft een ontgiftende werking op je lever en nieren. Verlicht doorstroming van het bloed en het hart. Rozenkwarts geeft meer zelfliefde en zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf blijft.

Seleniet:

Seleniet zuivert de ruimte waar die in ligt. De steen werkt verhelderend, geeft inzicht en bewustwording. Ook stimuleert die je spirituele vermogens. Het is ook een steen om andere kristallen te reinigen. 

Wil je meer weten over edelstenen, lees het hier!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top