skip to Main Content

Mag de lat wel wat lager?

Mag de lat wat lager?

Een ander ziet er altijd leuker uit, heeft een beter lichaam, een mooier huis, veel geld en lijkt altijd op vakantie te gaan. Jouw leven moet er minstens zo uitzien, anders doe je iets niet goed. Je verwacht veel van jezelf en wilt alles perfect doen. Herkenbaar? In deze blog lees je 6 tips hoe jij de lat wel wat lager kunt leggen.

Continu vergelijken met anderen en alles altijd in 1 keer goed willen doen, gaat je niet gelukkig maken. Dit weet jij misschien ook wel, maar hoe verander je dit? In de basis komt het neer op zelfliefde. Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. De lat wat lager leggen en genieten van het proces. Vaak zijn we pas tevreden als we een doel behaald hebben, maar voordat we daar zijn is er alweer een nieuw doel. 


Er is geen einddoel, er is enkel de reis.

Dit betekent niet dat je geen dromen en doelen mag hebben, juist wel! Op die manier geef je richting aan jouw reis. Maar als je het einddoel loslaat en kunt genieten van het proces, dan gaan er alleen maar mooiere dingen op jouw pad komen. 

Door de lat wat lager te leggen, haal je druk van je schouders. Je komt hierdoor lekkerder in je vel te zitten. De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

  1. Allereerst moet je je bewust zijn van je gedachtepatronen, voordat je er iets aan kunt veranderen. Ga voor jezelf na of jij de lat hoog legt voor jezelf. Ben je erg kritisch naar jezelf? Ben je ook wel eens trots op jezelf? Wat zijn je gedachten als je denkt aan een bepaalde taak die je voor je werk moet doen? Moet dit perfect gedaan worden of niet?
  2. Stop met alles of niets denken. Je hoeft niet pas tevreden te zijn als je alles van je lijstje gedaan hebt. Spreek met jezelf af om bijvoorbeeld 2 taken te doen en dan mag je tevreden zijn en ontspannen
  3. Doe dingen buiten je comfortzone. Perfectionisten doen graag dingen binnen hun comfortzone, omdat ze daar goed in zijn. Ga ervaren hoe het is om iets buiten je comfortzone te doen en omdat het iets nieuws is hoef je het niet meteen te kunnen.
  4. Maak realistische en haalbare doelen. Als je te veel of te grote doelen stelt op een dag, dan is het haast niet mogelijk om dit te realiseren. Hierdoor vind je het of lastig om eraan te beginnen of voel je je rot dat het niet gelukt is. Kijk kritisch naar je doelen en stel ze eventueel bij.
  5. Vergelijk jezelf niet met anderen. Je weet niet precies wat het verhaal is van de ander, dus dat kun je niet vergelijken met jezelf. Er is altijd wel iemand die het beter doet in jouw ogen, dus vergelijk heeft geen zin. Focus op jezelf.
  6. Geloof in jezelf! Accepteer jezelf zoals je bent en weet dat je geen bevestiging van anderen nodig hebt. Je bent goed zoals je bent!
klik hier voor Margriet haar Instagram

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top