skip to Main Content

Column 01 :Ondernemen brengt de Badass in je naar buiten

Ondernemen brengt de Badass in je naar buiten

Foto door Joyce Cuunders van houdoee.nl

Als je graag snel wilt groeien, snel wilt leren en je denkt sterk genoeg te zijn om heel veel shit over je heen te krijgen, dan moet je gaan ondernemen. Jezus, wat is dat een rollercoaster van ervaringen, inzichten, gênante, onhandige en vooral ook mooie momenten. 

Ik ben Kyara, 25 jaar en op mijn 22ste begonnen met ondernemen. Dat is nu dus alweer 3 jaar geleden. Dat gaat snel. Ik ben gevraagd om voor The Badass Collective elke maand een column te schrijven. Dat klinkt net alsof dat heel professioneel gaat, maar eigenlijk ken ik Leena en Niels als since the beginning en ben ik er al die tijd al een beetje bij geweest. Meteen les 1 van ondernemen: Fake it till you make it. Soms moet je gewoon een beetje creatief zijn met hoe je het brengt. Staat meteen alsof je weet wat je aan het doen bent. Stiekem weten we dat allemaal niet hoor.

Maar goed, ik dacht: Tof! Ik kan wel elke maand iets vertellen over alle dingen die ik heb geleerd de afgelopen jaren. Maar eerlijk? Ik vind het ook een beetje eng. Ondernemen is natuurlijk vooral zakelijk, maar aangezien ik zzp’er ben doe ik het in m’n eentje en dan kom je jezelf regelmatig tegen. Dat is best confronterend. En soms kan dat ook best kut zijn, zeker als je met jezelf nog flink in de knoop zit. Wat bij mij zeker het geval was.

Lees hier meer artikelen over Mind, Body, Spiritualiteit en Monnies & Werk.

Ik vind het dus eng, omdat de lessen en inzichten die ik heb opgedaan ook heel persoonlijk zijn geweest. Ik kon zakelijk groeien, door persoonlijk te groeien. En dat mag je verwachten als je gaat ondernemen: je leert heel veel over jezelf. Tenslotte, leg je jouw hart en karakter in je business. In mijn ogen ben je juist dan een sterke ondernemer. Met een missie en zo, weet je wel. 

Dus ga ik de komende tijd vooral heel persoonlijke dingen delen met jullie. Ik wil laten zien dat je best zwak mag zijn, best emoties mag laten zien en dat je gerust 1000x ‘Ik geef op’ mag zeggen terwijl je kei en keihard naar je doel toe werkt. Want veel van ons doen dat wel hoor. Veel ondernemers kennen de struggles. Het is namelijk dik uit je comfort zone, en daar ga je onzekerheden tegen komen, twijfels ontdekken en angsten recht in de ogen kijken. Zelfs als je nu denkt dat je die niet hebt. Maar laat je vooral niet afschrikken: ondernemen is TOP. 

Het heeft mij precies dat gebracht dat ik hoopte te vinden: vrijheid. Op dit moment verdien ik mijn geld met wat ik fantastisch vind om te doen. Dat is vrijheid. Ik kan mijn werk zo druk en zo rustig maken als ik wil, en op vakantie gaan wanneer ik wil. Dat is vrijheid. Ik kan overal werken, vanaf het strand of in de bergen. Dat is vrijheid. En het belangrijkste: Ik ken mezelf door en door en voel me 100% relaxed in mijn verhaal, mijn verleden, mijn lijf en mijzelf. Dat. Is. Fucking. Vrijheid.

Tot de volgende keer. 

Liefs,
Kyara.

klik hier voor Kyara haar Instagram


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top