skip to Main Content

Cut the crap en ontdek jouw talenten!

Cut the crap en ontdek jouw talenten!

Jezelf leren kennen, écht goed leren kennen, is de key om een gelukkig leven voor jezelf te creëren. Want als jij precies weet wat jou gelukkig maakt en waar je energie van krijgt, dan kun jij duidelijke keuzes maken voor de dingen die voor jou van belang zijn én sta jij krachtig en gebalanceerd in het leven. Ergens weten we wel dat dit belangrijk is, maar toch weten we vaak weinig over hoe we precies in elkaar zitten. We leren het ook eigenlijk nooit. Op school leer je rekenen en schrijven of later hoe je informatie kunt vergaren, maar je leert niet hoe je kritisch naar jezelf kunt kijken en de signalen van je eigen lichaam en hoofd te leren begrijpen en te kiezen voor de dingen die passen bij jou als persoon, de dingen die jou gelukkig maken. Is dat niet waar het uiteindelijk allemaal om gaat? 

Ik hoor mensen vaak zeggen ‘Ik ken mezelf goed. Ik weet wie ik ben en waar ik goed in ben’. En dan denk ik: ”Cut the crap en ontdek jouw talenten!” en weet je het zeker? Hoe goed ken jij jezelf écht? Iedereen heeft natuurlijk een mate van zelfkennis, maar durf jij kritisch naar jezelf te kijken? Toe te geven dat je sommige dingen nog niet weet? Weet jij precies waar jij energie van krijgt en waar jij op leegloopt? Weet jij precies waar jouw valkuilen liggen en hoe je die kunt voorkomen? Weet jij wat je wilt en werk je daar naartoe? Maak jij bewust keuzes voor de dingen die bij jou passen, die jou energie geven en die het best uit jou naar boven halen? Ja? Dan moet je echt SUPER HAPPY zijn! Want naar mijn idee is dit het RECEPT.  

Wil jij meer lezen over mindset? Lees het hier!

Jezelf goed kennen is een mindset en naar mijn idee het recept om lekker in je vel te zitten. Het is een mindset omdat je er bewust mee bezig blijft. Je probeert zonder bullshit naar jezelf te kijken. Je bent open over je emoties en onzekerheden en probeert ze niet weg te stoppen. Je gaat ze juist onderzoeken en begrijpen en waar nodig veranderen. Je bent eerlijk tegen jezelf. Ook over het feit dat je nog NIET alles weet, maar die blinde vlek probeer je te ontmaskeren. Deze mindset is wat ik het allerbelangrijkste vind in mijn manier van werken, want als jij deze mindset hebt, kun je kiezen voor de dingen die jou happy maken.

Cut the crap en ontdek jouw talenten!

Ik start altijd met een talenttest, die juist dátgene wat je nog niet over jezelf wist, duidelijk maakt. En dat zorgt voor een echt eye-opener moment. De talenttest geeft antwoord op de volgende vragen:

✔️  Wat zijn jouw kwaliteiten?

✔️  Waar krijg je energie van?

✔️  Wat zijn je ambities?

✔️  Wat is belangrijk voor je?

✔️  Waarin wil jij je nog ontwikkelen?

✔️  In welke omgeving kom jij het best tot je recht?

Jezelf leren kennen kan natuurlijk op veel manieren, maar ik ben zelf helemaal enthousiast (en overtuigd) van deze bijzondere talent test. Wat denk jij? Ken jij jezelf al goed genoeg? Of wil jij gaan voor die mindset waarmee je op zoek kunt naar de dingen die jou happy maken? 

Geschreven door Anne van Talent.minded

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top