skip to Main Content

Volle maan in Tweelingen én maaneclips

Volle Maan in Tweelingen én maaneclips

volle maan

Een volle maan met een extra lading dankzij de maaneclips die de volle maan letterlijk een donker randje gaat geven. Een maanfase om zeker bij stil te staan, want er zijn veel lessen die we eruit kunnen leren. De maan heeft invloed op onze emoties en onderbewustzijn en tijdens de volle maan fase is het een tijd van reflecteren, nadenken en achter je laten. Letterlijk de shit onder ogen komen en uitkakken. 

Tijdens de volle maan staat de maan vol in het licht van de zon, waardoor ze zo helder aan de hemel staat. Maar wanneer de volle maan samenvalt met eens maansverduistering, ligt er nog een klein randje van de aarde tussen de zon en de maan waardoor een deel van de maan toch nog in de schaduw valt. Waar de volle maan normaal gesproken staat voor reflectie, shit onder ogen komen, openbaringen en vooral leren loslaten zorgt de maaneclips ervoor dat we nog dieper gaan graven en de schaduwkanten onder ogen gaan komen. Die dingen die we zo kut vinden dat we die liever diep wegstoppen. Maar helaas, komende maaneclips gaat flink wat losmaken… 

Alhoewel reflectie en loslaten standaard horen bij de volle maan, heeft elke volle maan ook nog een eigen thema. Deze volle maan staat in Tweelingen en zorgt ervoor dat we gaan nadenken over communicatie, hoe wij in het leven staan en omgang met emoties. Tweelingen is een echte flierefluiter, lachend door het leven, neemt het niet te serieus, impulsief en gaat goed op gezelligheid. It is all fun and games en wanneer er problemen zijn, kan je ze ook best oke negeren. En dat is best een schaduwkant, want zeker in coronatijd krijgen we flink wat curveballs op ons af gegooid. Maar recht tegenover de maan staat de zon, die het licht op de maan werpt. De zon staat op dit moment in sterrenbeeld Boogschutter. Doordat de zon recht tegenover de maan staat, ontstaat een wrijving. Zeker omdat Tweelingen en Boogschutter nou niet de beste matties zijn…. Boogschutter is de serieuze kant van het spectrum, vol vuur, actie en gaat recht op zijn doel af. Problemen die hij tegenkomt worden direct getackeld en problemen die gaan komen zijn al geklaard voordat er stront aan de knikker is. Lekker tegengesteld aan Tweelingen dus, die de problemen juist uit de weg gaat. Door deze tegenstellingen voelen we de wrijving tussen communiceren voor gezelligheid of doelgericht je punt maken, tussen iedereens vriend zijn of vijanden maken along the way en tussen lachen, gieren brullen en serieus je dromen werkelijk maken. Goede punten om over na te denken, want er is geen goed of fout. It is all about balance, dus ga voor jezelf na waar jij de balans bent kwijt geraakt en welke shit je kan dumpen. 

Alhoewel de volle maan ons flink aan het denken gaat zetten, brengt het ook een stukje positiviteit. Want wat zowel Tweelingen als Boogschutter gemeen hebben is dat ze beide avontuurlijk zijn, impulsief en communicatief. Daardoor is dit een fijne volle maan om niet alleen door te brengen, maar in gezelschap zodat je lekker kan kletsen over de issues die je tegenkomt en is het vooral een dag om niet te strak te plannen. Ga met de flow, doe eens iets anders dan normaal (bijvoorbeeld een Kakaw ritueel!) en laat je leiden door wat goed voelt. 

Maar ga geen rode vlaggen negeren, want dit is een volle maan om juist van te leren. 

Volle maan in Leeuw - Januari

Maannomade | Astroloog én wetenschapper

Instagram: @maannomade

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top