skip to Main Content

Leer je kern kennen, dan onderneem je echt in alignment!

Column #2: Leer je kern kennen, dan onderneem je echt in alignment!

enneagram

Joe, zijn we weer! Leuk joh, elke maand zo’n column schrijven. Het pusht me echt om goed na te denken over nieuwe inzichten die ik heb opgedaan. Deze maand ontdekte ik bijvoorbeeld dat ik een type 5 op de Enneagram ben. ‘The Investigator’ word-ie ook wel genoemd. Dit type is intens, onderzoekend, op zichzelf, denkt veel na en heeft veel ideeën. Ja, dat herken ik zeker wel.

Beetje meer onderzoek naar de Enneagram type 5 liet me alleen meer herkenning zien. Ik ben inderdaad iemand die vaak in gezelschap bezig is met het observeren van iedereen. Ik ben superobjectief, want ik bekijk het hele plaatje van een situatie. Mijn grote angst is inderdaad dat ik nutteloos ben en dat ik iets niet weet of kan. Pff, hulp vragen vind ik dus echt een ding omdat ik dan moet toegeven dat iets me niet lukt in m’n eentje. 

Daar tegenover staat dat ik een hele grote motivatie heb om dingen te leren en begrijpen. Ik wil het liefst alles weten en dat doe ik door me helemaal in een onderwerp onder te dompelen tot ik er alles over heb opgezocht. Ja, ik ben zo’n nerd die uren achter de laptop kan zitten onderzoeken waarom een schaap een schaap heet. Ik vind het gewoon machtig interessant oké.

Maar toen ik verder ging kijken naar mijn type, ontdekte ik ook waarom ik bepaalde dingen doe in het ondernemen. Ik heb een brede interesse en kan in elk onderwerp wel iets vinden waar ik meer over wil weten, daarom kan ik goed aansluiten bij mijn klant als ik iets voor hem of haar schrijf. Ik begrijp het pure enthousiasme dat iemand heeft wanneer hij of zij vertelt over zijn of haar missie en business – omdat ik het mega waardeer als mensen heel duidelijk weten waarom ze iets doen.  

Ook heb ik veel tijd nodig om op te laden na een gesprek met een klant, en werk ik heel goed zelfstandig. Ik heb behoefte aan structuur en overzicht, wat meer mijn 6-vleugel is, maar ben ook heel creatief in mijn schrijven, wat meer mijn 4-vleugel is. Soms vergeet ik te communiceren naar de klant, omdat ik te veel in mijn hoofd zit. Dan kan ik heel kritisch naar mezelf toe zijn, terwijl mijn klant misschien allang tevreden is met wat ik getypt heb. 

Nieuwsgierig naar jouw Enneagram-type? Test het nu, klik hier!

Door deze inzichten weet ik dat mijn manier van werken gewoon normaal is, wat ik nodig heb en waar ik het beste door presteer. Ik weet ook dat ik sneller moet kortsluiten met mijn klant, zodat ik niet te veel werk op me neem. Wat ik niet goed genoeg vind, vind mijn klant vaak al super. 

En dat is ook de reden dat ik hierover wilde vertellen in mijn column van deze maand. Ondernemen vanuit je kern werkt natuurlijk alleen maar als je jouw kern ook kent en begrijpt. De Enneagram is een fijne tool om jezelf beter te leren kennen, maar er zijn ook nog andere tools die je kan gebruiken. Denk aan 16personalities, Human Design, astrologie.. Zo veel opties! Ik ben een type 5, dus ik onderzoek ze het liefste allemaal 😉 Mijn tip voor nu: Leer je kern kennen, want dan kan je pas echt ondernemen in alignment.

Kyara Spierings - Written Storyteller

Ik ben Kyara, 25 jaar, rasechte Brabo en ik noem mezelf Written Storyteller. Ik heb een dikke passie voor alles wat met taal en schrijven te maken heeft. Daarom heb ik er ook mijn werk van gemaakt. Hoe lekker is het als je heel de dag mag doen wat je leuk vindt? Ik ben ondertussen al weer 3 jaar aan het ondernemen en in die tijd ben ik vaak gevallen en weer op moeten staan. Geeft niets, want daardoor ben ik nu alleen maar zekerder van mijn zaak. Of ja, ik voel me vooral zekerder in mijn onzekerheid. Draait het leven daar niet om? In ieder geval: Over al die fuck ups, onzekerheden en verlegde grenzen schrijf ik maandelijks een column voor The Badass Collective. Lees je met me mee?

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top