skip to Main Content

Volle Maan 30 december

Volle Maan 30 december in Kreeft

volle maan

De volle maan is een moment om bij stil te staan, letterlijk, want dit hoogtepunt van de maan dwingt ons tot innerlijke reflectie. Die grote ronde schijf die zo helder aan de hemel straalt werkt als reflecterende spiegel en gooit haar licht op ons onderbewustzijn en de ellende die we liever verbergen. Geen wonder dat de volle maan soms zo heftig voelt, want niemand voelt zich goed als je gedwongen wordt om aandacht te besteden aan emoties, gedachten en patronen die zich herhalen. 

De volle maan van 30 december vindt een dag voor oud en nieuw plaats, wat best ironisch is want ook tijdens oud en nieuw gaan we onbewust reflecteren over het afgelopen jaar. Tijdens de volle maan kunnen we eigenlijk niet om onze emoties heen, zeker als die ook nog in een emotioneel sterrenbeeld staat dat graag de emoties op de loop laat. Goede tijd dus om je tijdens deze volle maan terug te trekken van de drukte van het dagelijks leven en stil te staan bij je lichaam en mind. 

Het thema van deze volle maan is naast het omarmen van onze emoties, ook de invloed van de relaties op onszelf. Kreeft is een echt zorgend moederteken en zoekt de veiligheid en stabiliteit thuis bij de mensen die ze lief heeft, een thema die extra pijnlijk is tijdens de derde golf waarin we ons bevinden. We kunnen niet van al onze dierbaren de liefde opzoeken of de liefde geven die ze nodig hebben en moeten bewust afstand nemen van de belangrijke mensen in ons leven voor elkaars veiligheid. En we weten natuurlijk wel dat er honderd manieren zijn om toch in contact te blijven, maar niets spreekt zoveel liefde als een omhelzing, een dikke zoen en weer dichtbij elkaar komen. De volle maan in Kreeft laat ons hart spreken naar de liefde we nodig hebben , maar nu niet kunnen krijgen en geven. 

Recht tegenover de volle maan staat zon in Steenbok, een sterrenbeeld dat als kil maar verantwoordelijk word gezien. Door deze tegenstelling voelen we ons hart spreken, maar ons brein denken en dat zorgt voor wrijving. Deze tegenstelling is precies 2020 in een notendop. De behoefte aan liefde, gezelschap en geborgenheid, maar ook wetende dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor elkaars gezondheid. Om de interne trauma’s van 2020 en de coronamaatregelen een plekje te kunnen geven is deze volle maan een goed moment om afscheid te nemen van de pijnlijke herinneringen en de emoties een plekje te geven. Besteedt extra liefde aan jezelf en vooral om de mensen om je heen. Stuur bijvoorbeeld tijdens de volle maan een kaart met een boodschap vanuit het hart, want tijdens de volle maan schrijven maakt de boodschap nog krachtiger… 

Volle maan in Leeuw - Januari

Wetenschapper én astroloog. Geen zweverige shit, maar down to earth astrologe! Check hier mijn Instagram.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top