skip to Main Content

Column 03 – De wereld van inspiratie.

Column 03 -De wereld van inspiratie.

Column 3 - De wereld van inspiratie.

Joe, welkom bij weer een nieuwe column! Elke maand schrijf ik een column voor TBC over ‘ondernemen als een Badass’. Ik denk terug aan de inzichten die ik de afgelopen maand heb opgedaan en deel met jullie mijn tips, tricks en tools als jonge, creatieve onderneemster! Deze keer wil ik jullie meenemen in de wereld van inspiratie!

Want, inspiratie komt alleen maar wanneer het niet uitkomt, toch? De hele maand december was sleepwise niet echt mijn beste maand. Dat komt dan van iemand die jaren heeft geïnvesteerd in een op-en-top slaapmindset. Ja, ook ik lag deze maand behoorlijk vaak wakker ’s nachts. Vaak schrijven we dat af aan de maan, maar uiteindelijk heeft het allemaal met energie te maken. Inspiratie is ook energie.

Wat de maan  deze maand allemaal had uitgespookt dat laat ik aan een van mijn Badass collega’s over. Ik kan je wel vertellen wat de energie in mij heeft gedaan. Er is één nacht geweest waar ik ervan overtuigd was een heerlijke slaap tegemoet te gaan. Helaas sperde ik om twee minuten over bedtijd mijn ogen om het plafond eens nader te bekijken. Ik had inspiratie.

Jarenlang heb ik al de intentie om een poëzieboek te gaan uitgeven, maar tot nog toe heb ik daar geen concreet idee voor gehad. Ik had het ineens. Dus van 23.00 uur tot een uur of 2.00 heb ik on-and-off mijn telefoon erbij gepakt om alle ideetjes en gedichtjes uit te typen die ik kreeg. Nadat ik om 2.00 uur naar de wc ben gegaan, was het helemaal schaapjes tellen en besloot ik er maar uit te gaan. Tot half zeven heb ik beneden op de bank gezeten, zo wakker dat het leek alsof het 15.00 uur ‘s middags was. Helemaal kut, maar het was nou eenmaal zo.

 

Eerdere versie van Ik zou zichzelf rot geïrriteerd hebben. Gepusht hebben om toch te gaan slapen. Met mijn fantastische slaapmindset was me dat dan ook gewoon gelukt. Maar nu? Nu liet ik het toe. Ik liet de inspiratie stromen en ik ging eruit om ermee te werken. Niet die energie van nieuwe ideeën en doelen voor het nieuwe jaar wegstoppen, maar toelaten. Ermee werken, niet ertegenin. Resultaat? De inspiratie kon z’n gang gaan en ik heb in een nacht tijd een heel framework voor mijn boekidee op papier kunnen zetten.

Ondernemen in alignment is best lastig, als je inspiratie steeds wegstopt op de minder handige momenten. Laat je die energie alleen toe als het jou uitkomt? Dan denkt-ie ‘stik d’r maar in’. Dus. Mijn inzicht van deze maand: Ook al is het soms kut om heel de nacht klaarwakker te zijn? Laat ’t toe, ga ermee aan de slag en laat het leven het leven zijn. Die slaap die haal je vanzelf wel weer in als je echt leeft volgens je natuurlijke ritme. Het leven balanceert zichzelf! Tot volgende maand, x.

Kyara Spierings - Written Storyteller

Ik ben Kyara, 25 jaar, rasechte Brabo en ik noem mezelf Written Storyteller. Ik heb een dikke passie voor alles wat met taal en schrijven te maken heeft. Daarom heb ik er ook mijn werk van gemaakt. Hoe lekker is het als je heel de dag mag doen wat je leuk vindt? Ik ben ondertussen al weer 3 jaar aan het ondernemen en in die tijd ben ik vaak gevallen en weer op moeten staan. Geeft niets, want daardoor ben ik nu alleen maar zekerder van mijn zaak. Of ja, ik voel me vooral zekerder in mijn onzekerheid. Draait het leven daar niet om? In ieder geval: Over al die fuck ups, onzekerheden en verlegde grenzen schrijf ik maandelijks een column voor Badass. Lees je met me mee? Of lees hier meer column’s van mij! 

Instagram: @kyaraschrijft

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top