skip to Main Content

Hoe kan Ayurveda jou helpen in jouw liefdesleven?

Hoe kan Ayurveda jou helpen in jouw liefdesleven?

Hoe kan Ayurveda jou helpen in jouw liefdesleven?

Iedereen heeft een andere definitie van liefde, hoe je deze liefde geeft en wilt ontvangen kan verschillen. Wanneer je weet wat de love language is van jouw partner, kan je op deze manier jouw partner laten zien dat je hem of haar waardeert, op een manier dat jouw partner ook daadwerkelijk die liefde kan ontvangen en voelen. Hoe kan Ayurveda helpen in jouw liefdesleven? Lees het hier!

Gary Chapman omschrijft 5 love languages: 

  • words of affirmation
  • physical touch
  • acts of service
  • gifts
  • quality time

Waarom is het belangrijk om elkaar love languages te begrijpen?

Wanneer je elkaar taal spreekt en begrijpt, dan zal je elkaar ook beter begrijpen, erkennen en waarderen. Stel je voor, je gaat ervan uit dat elke vrouw gelukkig wordt van dure cadeaus en luxe etentjes, dan ben je constant jouw geld aan het verspillen aan iets wat niet binnenkomt bij de ander. Daarom is het belangrijk om erachter te komen hoe jouw partner graag liefde ontvangt. Het is niet gemakkelijk om erachter te komen wat precies de love language is, aangezien deze met de tijd kan veranderen. Ontdek daarom eerst wat jouw eigen love language is en communiceer dit duidelijk naar jouw partner. Jouw love language kan verschillen van die van jouw partner. Dit is niet erg, zolang je weet op welke manier je het moet geven. 

Net zoals dat het niet erg is als jouw partner een ander persoonlijkheid heeft dan jij. Het belangrijkste in een relatie is dat jullie dezelfde waarden en visie delen over de relatie. Wanneer je onenigheid hebt met jouw partner, is het niet het doel de ander te willen overtuigen van jouw gelijk. Een duurzame relatie gaat niet over win-verlies, maar over win-win. Hoe kun jij samen met jouw partner als een team samenwerken, om het probleem op te lossen.

Hoe speelt Ayurveda een rol in relaties? 

Door te weten wat de fundamentele natuur is van jouw partner, in ayurvedische termen constitutie/dosha, begrijp je ook beter waar bepaalde gedragingen vandaan komen. Elk persoon zal in een stressvolle situatie, meer zijn ware natuur laten zien. 

Pitta personen bijvoorbeeld, raken snel geprikkeld en geïrriteerd wanneer zij gestresst zijn. Kapha personen, raken stil en trekken zich terug. Vata personen, raken angstig, druk in hun hoofd en gevoelig.

Hoe kan jij als partner bijdragen, holding space, zodat zij zich weer veilig voelen en terug keren naar balans? Begrijpen wat de behoeftes zijn van jouw partner en dit aanbieden. 

Pitta personen, hebben tijd nodig om af te koelen, geen adviezen maar laat ze vooral even ventileren. 

Kapha personen hebben juist een partner nodig die hen kan prikkelen en stimuleren zodat ze uit hun comfortzone stappen. Vata personen hebben stabiliteit nodig, grounding, iemand die hen rust en warmte geeft, door aanraking en liefde. 

Door te weten welke dosha jouw partner heeft, kan je beter inspelen op de behoeftes van jouw partner. 

Een goede duurzame relatie bevat de volgende componenten:

  • autonomie in verbondenheid
  • gelijke relatie waarden, dezelfde visie over de relatie
  • elkaars taal en gedrag begrijpen 
  • het kunnen werken als een team, in plaats van als afzonderlijke individuen  (wij tegen het probleem)
  • bereidheid om te geven, te ontvangen, compromis te sluiten

Wil jij meer lezen over Ayurveda of over het lichaam? Klik dan hier

Taylie Hu

Taylie Hu is psycholoog en heeft zich gespecialiseerd in Ayurveda. Vanuit een holistisch perspectief (mind-body-spirit) helpt ze jou om te gaan met alledaagse problemen in het leven. Ze raakte gefascineerd door het zelfhelend vermogen van ons lichaam. In combinatie met haar studie Neuropsychologie kreeg ze een dieper inzicht in de connectie tussen onze mentale en fysieke gezondheid. Volgens de eeuwenoude klassieke Indiase gezondsheidsleer Ayurveda, is ieder persoon uniek. Er wordt gekeken naar wat jij nodig hebt, waardoor ook elke behandeling anders is.

Instagram: @consciousmudi

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top