skip to Main Content

De verschillen in spirituele kaartendecks.

De verschillen in spirituele kaartendecks.

Spirituele kaartendecks

In dit artikel ga ik in op de verschillen tussen vele spirituele kaartendecks die je wellicht al kent of misschien nog niet. Deze kaarten zijn te vinden in verschillende maten, kleuren, grootes en soorten. De bekendste kaarten zijn Orakel kaarten, tarot kaarten, inzicht kaarten en affirmatie kaarten. Elke kaartendeck heeft zijn eigen magie en eigen wijsheden dus waarvoor kun je ze nou het best voor gebruiken?

Orakel kaarten

Deze kaarten heb je in honderden verschillende soorten en maten. Je hebt engelen kaarten, godinnen kaarten, elfen/feeën kaarten, zeemeerminnen kaarten, sjamanistische kaarten etc. Dit zijn ook de kaarten die je als dag/week kaart kunt gebruiken. Je kunt er een of meerdere voor jezelf trekken. Net wat goed voelt. Ook kun je zelfs met orakel kaarten een volledige kaartlegging voor iemand doen. 

 

Net zoals bij ieder kaartendeck zit hier ook een boekje bij met uitleg van de kaarten. Ontzettend mooi, maar het is nog mooier om hier zelf eens te voelen wat deze kaart jou als boodschap wilt brengen! Zorgt dat je jezelf goed afschermt en grondt en plaats dan de kaart eens op je hart. Alles wat er in je opkomt is goed. 

 

Inzicht/affirmatie kaarten

Ook van deze kaarten heb je veel verschillende soorten en maten. Op de inzicht/affirmatie kaarten staan vaak een woord of een anekdote die jou kracht kunnen geven of juist een trap onder je reet kunnen geven voor de gehele dag. Het is fijn om dit soort kaartjes in de ochtend te trekken om de dag-focus te hebben, maar ook om ze in de avond te trekken als afsluiter van de dag en vanuit daar weer te reflecteren. Ook voor kinderen zijn dit onwijs fijne kaartjes om te gebruiken. Je hebt dit soort kaarten dat ook in meerdere varianten per leeftijd.

Tarot kaarten

Dit zijn de kaarten die ongeveer in de vijftiende eeuw zijn ontstaan. In het begin werden ze gebruikt als ‘spel kaarten’ maar al snel werd het duidelijk dat de kaarten energetisch onderbouwd waren. Je kent vast wel de typische ‘waarzegger’ die met dit soort kaarten je toekomst voorspeld. In principe kan dit ook met tarot, maar hier heb je ook nog specifieke ‘waarzeggers kaarten’ voor. Denk dan aan de ‘Lenormand’ kaarten. De tarot is verdeeld in de grote en kleine arcana. Ook allemaal leuk en aardig en super interessant om over te lezen, maar hoe zie jij de kaarten en hoe kun jij ze voor jezelf (of zelfs anderen) leggen. Wat voel je? Wat zie je? Wat merk je? Het is leuk als je tarot kaarten hebt om hier eens mee te spelen.

Wat mag absoluut niet wanneer je met kaarten werkt?

  • Je mag NOOIT kaarten voor iemand trekken (of iemand zijn/haar vriend, ex etc.) zonder toestemming van deze persoon te hebben. Je wilt met het licht werken, maar wanneer je dit wel doet werk je met het duister. Je zit ongevraagd, zonder toestemming, in iemand zijn/haar energie. Officieel valt dit al onder zwarte magie. Hetzelfde geldt voor pendelen etc. Je hebt altijd toestemming nodig. 
  • Vragen over gezondheid mag je nooit beantwoorden. Ook niet voor jezelf. Je dient eerst naar de huisarts/specialist te gaan. Daarna kun je wel kijken wat de reden ervan is en wat je in jezelf mag oplossen, maar medisch advies mag nooit gegeven worden. 

Wil je leren hoe jij kan werken met kaartendecks? Stuur dan @myrthepellemans een berichtje via Instagram.

Wil je meer lezen over spiritualiteit? Klik dan hier

Myrthe Pellemans

Hi mooi mens, mijn naam is Myrthe! Sinds klein af aan heb ik mij altijd al anders gevoeld en was het een behoorlijke strijd om van planeet Aarde mijn thuis te maken. Ik paste nooit ergens bij en werd vaak ‘raar’ gevonden. Nu weet ik dat dat ‘raar’, bijzonder is! Ik ben healer, medium, lichtwerker en spiritueel coach. Alle gaves die ik heb gekregen heb ik dan ook weten te omarmen. Het is een deel van mij en hiermee kan ik continue zaadjes van licht blijven planten om mee te helpen aan een betere wereld. Ik geef coaching op het aardse stuk, maar ook op het spirituele stuk. Ik geef healingen (reiki, chakra, magnetiseren). Ik geef readings, maar ik doe ook huisreinigingen en zwarte magie verwijderen. Ook channel ik de Enchanted Light Codes die een behoorlijk magisch en helend effect hebben. Mijn intentie is zuiver en ik zal altijd alles vanuit liefde en licht doen. Dit doe ik vanuit mijn praktijk ‘Skye Coaching en Healing’. Door de nodige levens lessen gehad te hebben kan ik hier andere mooie zielen weer verder begeleiden om terug op hun levenspad te komen.

Instagram: @myrthepellemans
Website: www.skyecoachingenhealing.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top